Više od nogometa: River - Boca 2:4

Ludilo u Buenos Airesu

Više od nogometa: River - Boca 2:4

Edmir Škorić

Najveći svjetski nogometni derbi odigran je večeras na Monumentalu u Buenos Airesu u okviru 13. kola argentinske Primere.

Na zadnjih pet argentinskih derbija pala su samo tri goal, a večeras ih je postignuto šest! Boca je gostovala Riveru i slavila s 4:2

Tevez je bio čovjek odluke. On je u 14. minuti asistirao Bouu, koji je pogodio za 1:0, a do poluvremena preokret Rivera.

Prvo Driussi zabija za 1:1, a onda u 40. minuti Alario donosi vodstvo crveno-bijelima na petnaestominutnom odmoru.

Sredinom drugog dijela Tevez zabija gol za novo izjednačenje, a da nije za staro gvožđe pokazao je golčinom u 82. minuti. U nadoknadi je Boca dokrajčila ljutog rivala četvrtim golom. Centurion ga je zabio.


a
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi