Robijaši uz vatromet dočekali svoje ljubimce

Više stotina navijača Čelika dočekalo svoje ljubimce

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su remijem u Širokom Brijegu osigurali opstanak u Premijer ligi. 

Zeničani su sjajnim igrama u proljetnom dijelu sezone nadoknadili zaostatak za Metallegheom i na kraju opstali u ligi. Najveće zasluge svakako pripadaju šefu struke Borisu Paviću, te nogometašima Čelika, koji su jedina ekipa u Premijer ligi koja u 2017. godini nije poražena.

Zeničani su na proljeće odigrali 14 utakmica, gdje nisu doživjeli poraza, tako da su na kraju sasvim zasluženo osigurali igranje u Premijer ligi i naredne godine. Večeras su taćno u ponoć, više stotina navijača Čelika dočekalo svoje ljubimce po povratku iz Širokog Brijega.

Veličanstvenu su atmosferu napravile pristalice crno-crveni, s velikom bakljadom koja je oduševila stručni štab i igrače. Na dočeku je bio i gradonačelnik Fuad Kasumović, zajedno sa svojom suprugom, koji je obećao pred navijačima i igračima da će klub obezbjediti licencu za narednu sezone, te da će se usvojiti reprogram duga što navijači traže već mjesecima.

Zaista je neobično u Evropi naći klub i navijače koji se vesele opstanku u ligi, ali klubu s Bilinog Polja definitivno je malo potrebno za sreću. Život čine male stvari, pitamo se samo kakav bi doček igrači Čelika imali kada bi osvojili titulu ili osigurali nastup u Evropi u nekim od narednih sezona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od sutra od ranih jutarnjih sati u klubu počinje prikupljanje sredstava za licencu, svi koji mogu pomoći od 09 do 20 sati sutra će na Bilinom polju moći uplatiti sredstva, kako bi klub u ponedjeljak dobio i tu famoznu licencu.

Sve su svemu za Čelik će i ovo ljeto biti dosta burno, ali o tome sada nećemo, pustit ćemo one najvjernije navijače ovog kluba da uživaju u ovim lijepim trenucima koji su se desili večeras u centru Zenice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi