Višemjesečna pauza za Adnana Kovačevića

Puknuće prednjeg križnog ligamenta

Višemjesečna pauza za Adnana Kovačevića

Dvadesetdvogodišnji prvotimac Fudbalskog kluba Sarajevo, Adnan Kovačević, danas je podgvrnut ljiječničkim pregledima i dijagonosticirano mu je puknuće prednjeg križnog ligament koljena lijeve noge. 

Dijagnoza je ustanovljena nakon pregleda od strane doktora medicinskog tima Fudbalskog kluba Sarajevo, kordinatora doktora Reufa Karabega, doktora Senada Maksića i doktora Dževada Vrabca.

Kovačeviću predstoji višemjesečni oporavak u trajanju od šest mjeseci, a operativni zahvat bit će izvršen sutra. Podsjećamo, Kovačević je sredinom drugog poluvremena prijateljske utakmice protiv Krasnodara, koja se odigrala u utorak 12. jula, nezgodno doskočio na lijevu nogu i zatražio je liječničku pomoć. Nije mogao nastaviti susret, a u kasnim satima jučerašnjeg dana stigao je nazad u Sarajevo kako bi uradio sve potrebne preglede.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Našem Adnanu želimo brz i uspješan opravak uz želje da operativni zahvat prođe u najboljem mogućem redu. Uz tebe smo Kova!", poručili su iz FK Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi