Visočka Bosna dočekuje Budućnost

1. liga FBiH

Visočka Bosna dočekuje Budućnost

U okviru 21. kola Prve nogometne lige FBiH, derbi kola se će se igrati u Visokom na stadionu "Luke" u danas s početkom u 16 sati.

Tim povodom u prostorijama visočkog prvoligaša održana je press konferencija, na kojoj su govorili , Mirza Džafić-kapiten ekipe, te crnogorski internacionalac i ponajbolji igrač Bosne Denis Cana.

"Mi smo nakon dvije pobjede i sjajne igre protiv Žepča i Rudara, u prošlom kolu izgubili u Konjicu od Igmana, za poraz se rijetko može naći relevantno opravdanje, međutim moram naglasiti da smo mi igrali bez 6 standardnih prvotimaca, kao i bez golmana Šabića, što dovoljno govori da je poraz gotovo bio neizbježan.", rekao je Avdo Kurdija-šef stručnog štaba visočke Bosne.

"Međutim, prešli smo preko tog poraza i sada se čitavu sedmicu spremamo za utakmicu protiv lidera na tabeli! Ekipa je spremna, vraćaju se povrijeđeni igrači, a i golman Šabić je odradio suspenziju nakon tri žuta kartona. Želimo da demantujemo i sve priče oko namještanja, i prepuštanja bodova, mi se ne bavimo time, želimo da igramo i da dokažemo lideru na tabeli da smo u ovom trenutku spremni da ih pobijedimo na našem terenu i da potvrdimo da ova ekipa ima kvalitet!", dodaje Kurudija.

"Imamo poseban motiv u utakmici protiv Budućnosti, jer smo jesenas u Banovićim apretrpjeli težak poraz od 4:0, tako da želimo u ovoj predstojećoj utakmici dokazati da ova ekipa vrijedi. Osim toga igramo protiv najbolje ekipe u ligi, i naravno da motiva među igračima neće nedostajati" dodao je kapiten Mirza Džafić.

Ponajbolji igrač Bosne Denis Cana je pozvao publiku da dođu u što većem broju na utakmicu, te se osvrnuo na protivnika: "Sigurno je da će publika biti velika podrška i sigurno je da ćemo uz njenu pomoć igrati bolje, te boh pozvao sve ljubitelje fudbala da dođu na stadion "Luke" u nedjelju. Mi poznajemo snagu Budućnosti, znamo da imaju najboljeg strijelca lige i sjajan vezni red, međutim ne želimo se predati i obećavam da ćemo dati sve od sebe da dođemo do nova tri boda!"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.