Visok trijumf Redsa, prvijenac Adama
Dva pogotka Davida Ngoga

Turneja po Aziji

Visok trijumf Redsa, prvijenac Adama

Edmir Škorić

Nogometaši Liverpoola s visokih 6:3 savladali su domaću selekciju Malezije u prijateljskom susretu.

Liverpool se nalazi na  turneji po Aziji, a u sklopu iste igraju i prijateljske susrete. Gledatelji su mogli uživati u onom današnjem, u kojem su Redsi s 6:3 savladali Maleziju XI.

Ovaj susret pamtit će novajlija Charlie Adam, koji je sa bijele tačke u 26. minuti doveo Engleze u vodstvo. Inače, penal je dosuđen nakon što je Andy Caroll srušen u šesnaestercu Malažana. Zapanjujućim "slobodnjakom" Malezija preko Safiqa Rahima izjednačuje u 42. minuti. Bio je to i konačan rezultat prvog dijela.

Nešto više od 20 minuta u nastavku trebalo je momcima Kennyja Dalglisha da ponovo povedu. David N'gog, francuski napadač, pogodio je s nekih osam metara nakon gužve u šesnaestercu i greške domaćih. Samo minutu kasnije Francuz postiže svoj drugi gol. Ovaj put iskosa s desne strane topovskim udarcem desnom nogom matira golmana Malezije.

Petnaestak minuta prije kraja, Maxi Rodriguez pogađa za 4:1. Dva gola Saliha vraćaju Maleziju u igru, pa je u 83. minuti rezultat glasio 3:4. Ipak, Rodriguezov drugi, te Kuytov prvi gol u finišu utakmice donose siguran trijumf Liverpoolu.

Prijateljski susret:

Malezija XI - Liverpool 3:6 (Safiq Rahim 42, Sali 80, 82/ Adam 26 - penal, Ngog 69, 70, M. Rodriguez 75, 89, Kuyt 90)

Liverpool je počeo u sastavu: Jones, Flanagan, Robinson, Carragher, Agger, Coady, Adam, Meireles, Spearing, Joe Cole i Carroll. Igrali su još: Gulacsi, Rodriguez, Kyrgiakos, Kuyt, Wilson i Ngog.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.