Visoke pobjeda Schalkea i Hannovera

Bundesliga, 26. kolo

Visoke pobjeda Schalkea i Hannovera

Edmir Škorić

Visokim pobjedana Schalkea i Hannovera danas je kompletirano 26. kolo njemačke Bundeslige.

Schalke je u Kaiserslauternu ostvario 16. prvenstvenu pobjedu, učvrstio četvrtu poziciju, ali se i dodatno približio dvjema Borussijama i Bayernu.

Rodnei je zabio za rano vodsto Kaiserslauterna, ali su gosti iz Gelsenkirchena do odlaska na odmor uspjeli preokrenuti rezultat. Prvo je u 39. minuti zabio Lewis Holtby, a onda je Klaas-Jan Huntelaar u 45. postigao 20. jubilani pogodak.

U nastavku su gostima pobjedu potvrdili Raul Gonzalez i Jefferson Farfan.

Hannover je s identičnim rezultatom savladao Koeln. Lars Stind je načeo mrežu gostiju u 19. minuti, ali je Kevin Pezzoni u 43. minuti poravnao rezultat na 1:0. U 61. minuti Jan Schlaudraff iz penala pogađa za drugo vodstvo domaćih na utakmici, a sve dileme oko pobjednika s dva pogotka rješava Mame Diouf.

Hannover je sa 35 bodova na osmoj poziciji, a Koeln ostaje na 13. sa sedam bodova manje.

Bundesliga, 26. kolo:

Kaiserslautern - Schalke 1:4 (Rodnei 3/ Holtby 39, Huntelaar 45, Raul 51, Farfan 81)
Hannover - Koeln 4:1 (Stindl 19, Schlaudraff 62 - penal, Diouf 67, 83/ Pezzoni 43)


schalke 4-1(1) by Futbol2101

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.