Visoke pobjede Münchena 1860 i Uninon Berlina

Njemačka 'cvajta'

Visoke pobjede Münchena 1860 i Uninon Berlina

A. Haznadarević

U njemačkoj 2. Bundesligi, danas su odigrana dva susreta u kojim je München 1860 savladao Sandhusen, dok je Union Berlin slavio protiv Cotbusa.

Bavarska momčad je ponizila Sandhusen rezultatom 4:0, a već do 24. minuta na semaforu je pisao 3:0.
Prvo je Halfar u 10. minutu doveo domaće u vodstvo, da bi Stoppelkamp u 20. i Bierofka u 24. minutu već u ranom periodu meča riješili pitanje pobjednika.

U prvom minutu drugog poluvremena Lauth pogađa i četvrti pogodak za München 1860, te tako, ispostavilo se, postavlja i krajnji rezultat susreta.

U drugom susretu Union Berlin je salvio protiv Cottbusa rezultato 3:1.

U 34. minutu Terodde doveo je berlinsku momčad u vodstvo, da bi gosti u petom minutu nastavka poravnali preko Adlunga. Pet minuta kasnije Quiring ponovo pogađa za vodstvo Union Berlina, da bi Jopek u 91. minutu postavio konačnih 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.