Vitesse do vrijednih bodova u sudijskoj nadoknadi

Eredivizija Holandije

Vitesse do vrijednih bodova u sudijskoj nadoknadi

Fudbaleri Waalwijka i Groningena podijelili su bodove u 19. Kolo holandske Eredivizije, a rezultat je nakon 90 minuta igre glasio 1:1. 

Gosti su u vodstvo došli nakon pola sata igre, a strijelac pogotka bio je De Leeuw. U nastavku domaći koji se nalaze u dosta nezavidnom položaju na tabeli pokušavaju svim silama do izjednačenja do kojeg dolaze osam minuta prije kraja pogotkom Snoa iz penala. Prethodno je kod gostiju isključen Hateboer u 69. minutu.

Lider Vitesse osvojio je vrijedne bodove na gostovanju kod Zwollea, a rezultat je glasio 1:2. Atsu je već u trećem minutu lidera doveo u vodstvo, a izjednačio je sedam minuta kasnije Fernandez. U trinaestom minutu priliku da Vitesse dovede u novo vodstvo imao je Piazon koji je promašio udarac sa bijele tačke. Gosti su očajnički do kraja tražili gol do koga su došli u samom finišu preko Van Aanholta.

I dalje su lider na tabeli sa 39 bodova, tri više Twentea i Ajaxa, ali i sa jednom utakmicom više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.