Vitesse za tri minuta ispustio dva gola prednosti

Holandija, 11. kolo

Vitesse za tri minuta ispustio dva gola prednosti

Vitesse i Groningen remizirali su večeras u posljednjoj utakmici jedanaestog kola holandske Eredivizije.

Havennar je nakon pola sata igre domaće doveo u vodstvo, koje je podebljao Propper u 73. minutu. Činilo se u tim momentima da će Vitesse upisati sigurnu pobjedu, a onda su gosti za svega tri minuta stigli do izjednačenja. Prvo je u 75. minutu smanjio Živković, da bi tri minuta kasnije konačnih 2:2 postavio Chery.

AZ Alkmar se gostujućom pobjedom nad Zwoleom bodovno izjednačio sa Twenteom i Ajaxom. Rezultat je na kraju glasio 0:2, a strijelci za AZ bili su Viergever i Broerse koji je postigao autogol.

Feyennord je iznenađujuće na domaćem terenu poražen od Heraclesa rezultatom 2:1, dok je u prvoj utakmici igranoj danas PSV ponovo razočarao svoje navijače porazom od Rode, rezultatom 2:1.

Na vrhu je prava gužva, a razlika između prvoplasiranog Twentea i osmoplasiranog Feyenorda iznosi svega dva boda. Osim Twentea po devetnaest bodova imaju Ajax i AZ Alkmar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.