Vitez će prvih nekoliko kola igrati na Kamberovića Polju

Novi premijerligaš

Vitez će prvih nekoliko kola igrati na Kamberovića Polju

Edmir Škorić

Nogometaši Viteza osvojili su šampionat Prve lige FBiH i od sljedeće godine igrat će u društvu najboljih bh. klubova.

Vitežani su dva kola prije kraja osigurali plasman u Premijer ligu. Pobjedom nad Budućnosti (2:1) otišli su drugoplasiranom Radničkom iz Lukavca na nedostižnih sedam bodova prednosti.

Vitez će uvodnih nekoliko utakmica u Premijer ligi sljedeće sezone igrati na Kamberovića Polju  u Zenici, dok ne završe radove na svom stadionu. 

U klubu se nadaju da će što prije igrati premijerligaške utakmice pred svojim navijačima. Moglo bi se to dogoditi nakon tri-četiri kola u narednoj sezoni. Dodajmo da je Gradina iz Srebrenika imala slične probleme, pa je svoje utakmice u prvom dijelu protekle sezone igrala u Gradačcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.