Vitez i kakanjski Rudar remizirali

Prijateljska utakmica u Zenici

Vitez i kakanjski Rudar remizirali

U subotu je na terenu s umjetnom travom na Kamberovića polju u Zenici odigrana prijateljska nogometna utakmica između Viteza i kakanjskog Rudara.

Bila je to prva utakmica dvaju timova nakon početka priprema za nastavak sezone, a nakon dva poluvremena po 40 minuta susret je završen neodlučeno (1:1).

Vitežani su danas nastupili bez četvorice igrača. Nije bilo Isakovića, Dedića, Jurčevića i Brankovića, koji imaju malih problema s povredama, ali bi trebali biti spremni za polazak u Međugorje, gdje će Vitežani odraditi drugu fazu priprema u kojoj je planirano odigravanje pet utakmica.

Izabranici trenera Ante Mišea poveli su u 50. minuti golom veznjaka Marka Mišića, ali do kraja utakmice izabranici trenera Milomira Odovića bili su puno bolja ekipa.

Nakon nekoliko sjajnih prilika poravnali su rezultat u 78. minuti preko mladog juniora Đuđe, koji je ubačaj Mirvića s desne strane rutinski sproveo u mrežu nemoćnog Perkovića. Do kraja utakmice nije bilo izglednih prilika i susret je završio neodlučeno, što je bio najrealniji rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.