"Vitez je idealan rival za nas, bolji smo od njih"

Vojvodić želi pobjedu u svom debiju na klupi Borca

"Vitez je idealan rival za nas, bolji smo od njih"

Samir Mlaćo

Fudbaleri Borca sutra dočekuju ekipu Viteza u meču trećeg kola Lige za opstanak BH Telekom Premijer lige BiH. Na tom susretu na klupi Banjalučana debitovaće novi trener Darko Vojvodić. Šef struke crveno – plavih ističe da je pozitivno nervozan pred sutrašnji duel.

"Atmosfera u ekipi je dobra, a biće još bolja kad pobjedimo. Za nas je meč protiv Viteza jako bitan. Moji momci imaju potencijal za mnogo više od same pobjede nad sutrašnjim rivalom. Kad to kažem mislim da zaslužuju Ligu za prvaka, a ne Ligu za opstanak. Imamo sjajne igrače, nemam zamjerke na bilo šta. Spremni smo za sutrašnji meč", jasan je Vojvodić.

Za sutrašnji duel Vojvodić ne može da računa na suspendovane Lučića i Danilovića, uz več duže vrijeme povrijeđene Trkulju, Sinišu i Stefana Dujakovića, te Kondića.

"Vitez je idealan rival za nas. Bolji smo od njih. Ako Vitez ne možemo pobjediti, onda sve ovo što radimo nema smisla. Hoću da vratimo i publiku na stadion. Igraćemo sa dva špica, Kunićem i Mahovićem, iza njih će igrati Veselinović, koji je po meni među pet najboljih igrača u ligi", naglašava Vojvodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Timovi koje je vodio Darko Vojvodić bili su dominantni na svom terenu. Novi Borčev šef struke vjeruje da će se ta tradicija nastaviti i u Platonovoj.

"Sa Slogom i GOŠK-om sam imao sve pobjede kući, dok sam sa Slavijom i Drinom po jednom poražen na domaćem terenu", otkrio je Vojvodić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi