Vitez nije bolji od nas!

Sadiković pred Vitez

Vitez nije bolji od nas!

Poslije poraza od Radnika i Željezničara fudbaleri tuzlanske Slobode u subotu gostuju u Vitezu. 

Za crveno-crne je nova gostujuća utakmica izvanredna prilika da pokažu kako, žargonski rečeno, znaju igrati lopte i da sa pozitivnim rezultatom vrate vjeru u svoje sposobnosti. 

Minulih dana na udaru kritika ponajviše je trener Denis Sadiković, zatim klupsko rukovodstvo, dok su igrači bar za sada pošteđeni opravdanog bijesa svojih simpatizera zbog loših rezultata. Ukoliko se zna da prvotimci Slobode imaju redovna primanja, da su im osigurani optimalni uslovi za treniranje i spremanje za utakmicu, onda je sasvim jasno kako njihova izdanja na zelenom pravougaoniku moraju biti mnogo srčanija, odgovornija, kvalitetnija...

„Vitez nije bolji od nas, ali mi moramo napokon odigrati svih 90. minuta kontinuirano dobro ako želim povoljan rezultat. Moram prevazići krize u igri, ponavljam igrati svih 90. minuta i napokon obradovati naše navijače“, kaže Denis Sadiković, trener Slobode. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I ovoga puta stručni štab Slobode je u velikim problemima. Oskudni igrački kadar dodatno je osiromašen neigranjem Igora Radovanovića (povreda), Damira Mehidića (kartoni) i Mirhada Mehanovića (povreda).

„Upitan je i Semir Bajraktarević. Imamo puno nedaća, ali i Vitez ima svojih problema. I njima, kao i nama, ova je utakmica jedna vrsta prekretnice. Bolji iz ovog duela ući će mirnije u završnicu polusezone“, kaže Sadiković.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.