Vitez preokretom do sigurnog trijumfa u Gradačcu

Poraz Zvijezde za kraj sezone

Vitez preokretom do sigurnog trijumfa u Gradačcu

Edmir Škorić

Nogometaši Zvijezde i Viteza sastali su se na Banja Ilidži u Gradačcu u 30. kolu BHT Premijer lige BiH. Gosti su slavili s 3:1 iako su domaći prvi poveli.

I Zvijezda i Vitez su svoje brige riješili ranije, odnosno osigurali su ostanak, pa su se mogli nadigravati na prekrasnom stadionu u Gradačcu, gdje će 22. maja bh. reprezentacija odmjeriti snage s U-21 reprezentacijom.

Zvijezda je imala barem pet stopostotnih šansi u prvom dijelu, a jedinu je u gol pretvorio mladi napadča Isanović u 12. minuti. 

Vitežani su uspjeli da izjednače u 38. minuti. Dediću nije bilo teško da loptu zakucao u mrežu domaćih za konačnih 1:1 u prvom poluvremenu.  I u nastavku su domaći bili bolji, stvarali su šanse, ali jedini gol u drugom dijelu postigao je Vitez.

Vitez je u 79. stigao do preokreta. Domaća odbrana nije bila na nivou, a Toni Livančić je postigao  gol za slavlje Vitežana (1:2). Konačnih 3:1 postavio je Isaković u 86. minuti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.