Vitez protiv Travnika bez Jurčevića, Kožula i Hasanovića

Sezonu otvaraju gostovanjem na Piroti

Vitez protiv Travnika bez Jurčevića, Kožula i Hasanovića

Nogometaši Viteza novog člana Premijer lige naše temlje prošlog vikenda su odigrali generalku pred početak prvenstva protiv dobojske Sloge. Posljednja provjera je uspjela, a izabranici trenera Valentina Plavčića slavili su visoku pobjedu 3:0, uz dva gola Brekala i jedan Vidovića na stadionu Kamberovića polje u Zenici.

Otvaranje sezone za ekipu Viteza će biti na stadionu Pirota, gdje će gostovati kod komšijskog Travnika. Svakako da se očekuje jedan dobar kantonalni derbi sa velikim brojem navijača obje ekipe.

Kada je u pitanju igrački kadar, trener Viteza protiv Vezira vjerovatno neće moći računati na povrijeđene Dalibora Kožula, Mladena Jurčevića i Almira Hasanovića, dok se očekuje povratak kapitena Daria Pranjkovića koji se ozlijedio u generalci protiv Sloge.

Budući da izabranici Valentina Plavčića imaju poprilično težak raspored, jer u prva dva kola gosuju prvo Travniku, pa zatim Borcu, a onda dočekuju Željezničar u Zenici, očekuje se da na Piroti odmah pokušaju ostvariti pozitivan rezultat koji bi igračima mnogo značio za samopouzdanje u narednim utakmicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.