Vitez protiv Veleža bez Jasmina Smrike

Teško gostovanje u Mostaru

Vitez protiv Veleža bez Jasmina Smrike

Nakon reprezentativne pauze ovoga vikenda nastavlja se BH Telecom Premijer liga BiH. Nogometaši Viteza u posljednje vrijeme nalaze se u sjajnoj formi i polako se bliže sredini tabele, gdje im je po kvaliteti i igrama u ovoj sezoni sigurno i mjesto.

Nakon domaće pobjede nad ekipom Mladosti, izabranici Valentina Plavčića u narednom kolu gostuju u Mostaru. Protivnik je domaći Velež, koji ove sezone igra po recepu toplo-hladno. 

Mostarci su promijenili i trenera, te će sigurno pokušati u Vrapčićima ostvariti pobjedu i približiti se vrhu tabele.

Otežavajuća okolnost za novajliju u ligi jeste što će protiv Veleža nastupiti bez ponajboljeg igrača u ovoj sezoni. Mladi napadač Jasmin Smriko protiv Mladosti u prošlom kolu zaradio je treći žuti karton i propustit će gostovanje u Mostaru.

Od prve minute u napadu protiv Veleža se očekuje Haris Dilaver i Vedran Vidović, koji će pokušati nadomjestiti izostanak Smrike i možda zatresti mrežu golmana Veleža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.