Vitez protiv Željezničara definitivno na Kamberovića polju

Otpala mogućnost igranja na Bilinom polju

Vitez protiv Željezničara definitivno na Kamberovića polju

Nogometaši Viteza nakon dva kola u Premijer ligi na svom kontu imaju jedan osvojeni bod i to protiv Travnika na Piroti.

Prošlo kolo su u Banja Luci protiv Borca minimalno poraženi i to golom iz jedanaesterca, a na kraju su imali priliku doći do boda, međutim sjajni Avdukić je spasio svoj gol i uskratio ekipi Valentina Plavčića da se sa teškog gostovanja vrate neporaženi.

Vitežani nemaju mnogo vremena da se bave utakmicama protiv Travnika i Borca, jer im naredno kolo dolazi aktuelni prvak države i lider na tabeli sarajevski Željezničar. Biće to sigurno poslastica za sve ljubitelje nogometa iz Viteza koji će u subotu podržati klub u Zenici.

Iako je postojala mogućnost da se utakmica između Viteza i Željezničara igra na Bilinom polju, ipak je propao dogovor rukovodstva Čelika i Viteza, tako da će plavo-bijeli u subotu Željezničar dočekati na Atletskom stadionu na Kamberovića polju, čiji je kapacitet nešto veći od 3000 sjedećih mjesta.

Nema sumnje da se očekuje veliki broj navijača iz Viteza, te navijača Željezničara popularnih "Manijaka", tako da će tribine stadiona u Zenici sigurno biti premale da prime sve one koji bi željeli vidjeti jednu od najzanimljivijih utakmica narednog kola.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.