Vitez raskinuo ugovore s četvoricom igrača

Otišli Pranjković, Alić, Šantić i Grbavac

Vitez raskinuo ugovore s četvoricom igrača

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza prvi dio sezone u Premijer ligi BiH završili su na 11. mjestu s osvojena 22. boda što je osam više od ekipe Travnika koja se nalazi na poziciji koja naredne sezone vodi u Prvu ligu FBiH. Igrači trenera Ante Mišea nalaze se na odmoru do 15. januara za kada je zakazana prozivka.

Nakon završetka polusezone rukovodstvo kluba u dogovoru sa trenerom odlučilo je da se četvorici igrača zahvali na uslugama.


Riječ je o lijevim bekovima Dariju Pranjkoviću i Sanelu Aliću, te dvojici veznjaka Draganu Šantiću i Borislavu Grbavcu.

Darijo Pranjković kapiten ekipe, ove sezone je nastupio u sedam utakmica, dok je Sanel Alić zabilježio četiri nastupa, dolaskom Vladimira Brankovića u Vitez ova dvojica igrača su preselila na tribine i do kraja prvenstva nisu više dobivali šansu.

Dragan Šantić i Borislav Grbavac ove sezone nisu nastupili, niti bili u konkurenciji za utakmice tako da je logičan slijed događaja i prekid saradnje s ovim igračima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.