Vitez u Banovićima savladao Budućnost

Vitez u Banovićima savladao Budućnost

Adnan Beganović

Jedan od derbija 13. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u Banovićima su odigrali domaća Budućnost i prvoplasirani Vitez, a nakon 90 minuta bespoštedne borbe aktuelni lider prvoligaške karavane slavio je sa 4:2.

Gosti iz Viteza su još jednom pokazali kvalitet, te se nakon njihove pobjede u Banovićima može reći da su glavni kandidati za ulazak u društvo najboljih bh. klubova.

Vitežani su sjajno otvorili susret i već u 5. minuti golom Dilavera su poveli, da bi Vidović samo deset minuta kasnije udvostručio njihovu prednost.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, da bi Mujić u 9. minuti nastavka domaćim donio nadu, no Dilaver svojim drugim golom dva minuta kasnije ponovo Vitez vraća na dva gola prednosti.

U 64. minuti rezervista Livaja pogađa za 1:4, da bi sedam minuta prije kraja Ikanović ublažio prednost gostiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.