Vitez ubjedljivo savladao Brotnjo iz Čitluka

Vitežani u Međugorju bruse formu

Vitez ubjedljivo savladao Brotnjo iz Čitluka

Nogometaši Viteza nalaze se na sedmodnevnim pripremama u Međugorju, gdje bruse formu pred nastavak sezone. Danas su izabranici trenera Ante Miše odigrali i prvu utakmicu. Protivnik je bila ekipa Brotnja iz Čitluka, a konačni rezultat 5:1, pokazuje da su Vitežani već podesili nišanske sprave, iako su igračima noge još teške.

Strijelci za Vitez su bili Jasmin Smriko dva puta, te po jedan gol Aladina Isakovića, Tonija Livančića i Anela Dedića.

Nakon ove utakmice trener Ante Miše bio je zadovoljan igrom i zalaganjem svojih momaka.

"Primljeni smo super, smještaj je vrhunski, radimo u uvjetima koji se samo mogu poželjeti. Danas se vidjelo se dosta pomaka od utakmice s Rudarom iz Kaknja. Izrotirao sam sve igrače u svakom poluvremenu po deset igrača. Ako je vjerovati prvom utisku, Isaković je pokazao kako će biti pravo pojačanje", kazao je Miše.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Miše je zadovoljan kako su njegovi igrači reagovali u ovom susretu, iako smatra kako mjesta za napredak još uvijek ima.

"Za razliku od naše pripremne utakmice s ekipom iz Kaknja, ovoga puta protok lopte je bio puno bolji, brži, s manje grešaka. Ekipa je bila dobra, nismo stajali široko, svi su igrali obranu, a u završnicu smo dolazili s pet-šest igrača. Vidio sam puno dobrih stvari, jako dobro je odigrao i mladi Livančić, koji se sve više nameće za prvih jedanaestorku, ipak u nastavku priprema pokušat ćemo ispraviti i neke pogreške, koje smo uočili u dosadašnjem dijelu. U srijedu igramo s jednim ozbiljnim protivnikom, s ekipom Čapljine, gdje će već neki igrači dobiti veću minutažu, a neki malo manju", rekao je Miše. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.