Vitez utrpao Krajišniku šest golova i preuzeo vrh tabele

Smjena na vrhu tabele

Vitez utrpao Krajišniku šest golova i preuzeo vrh tabele

A. Beganović

U 12. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine fudbaleri Viteza su na domaćem terenu sa ubjedljivih 6:0 savladali Krajišnik, te su tako zasjeli na čelo prvoligaške tabele.

Fudbaleri Viteza nastavili su sa dobrim igrama. Danas su pred svojim navijačima sa 6:0 savladali slabašni Krajišnik, a kako je Bratstvo pretrpjelo poraz, preuzeli su prvo mjesto na tabeli.

Na prvi pogodak čekalo se 20 minuta, a onda je Darijo Pranjković iz jedanaestzerca pogodio za vodstvo domaćih.

U 37. minuti Anel Dedić je udvostručio prednost domaćih, da bi se pet minuta prije odmora u listu strijelaca upisao i Haris Dilaver.

U 15. minuti nastavka Dedić postiže svoj drugi pogodak za 4:0, u 73. minuti mrežu Krajišnika je pogodio rezervista Oliver Grebenar, da bi u 83. minuti ponovo iz jedanaesterca siguran bio Pranjković za konačnih 6:0.

Prva liga federacije BiH, 12. kolo:
Vitez - Krajišnik 6:0 (Pranjković 20', 83', Dedić 37', 60', Dilaver 40', Grebenar 73')
Početni sastavi:
VITEZ: Perković, Šantić, Alić, Hasanović, Hećo, J.Šantić, Dilaver, Šafradin, Dedić, Vidović, Pranjković
KRAJIŠNIK: Šušnjar, Bajrić, Hodžić, Šabić, Ed.Šabić, Kovačević, Kurtović, Omeragić, Ajdinović, Bekanović, Alibegić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti