Vitez vodio 2:0, Olimpic uspio preokrenuti

Prijateljski susret

Vitez vodio 2:0, Olimpic uspio preokrenuti

Iako mreže na prijemijerligaškim terenima ovoga vikenda miruju zbog reprezentativnih obaveza naše selekcije, neki od klubova BH Telecom Premijer lige ovu pazu su iskoristili kako bi odigrali prijateljske utakmice i na taj način još bolje se pripremili za nastavak jsenjeg dijela prvenstva, koji će ove sezone biti nešto duži, sve zavisno od vremenskih prilika u našoj domovini.

Pauzu u prvenstvu za odigravanje prijateljske utakmice iskoristili su Vitez i Olimpic, a na kraju su gosti slavili sa 2:3. Iako su domaći nogometaši poveli sa 2:0, golovima Dilavera i Livaje, Olimpic je od kraja prvog dijela igre uspio smanjiti rezultat na 2:1.

Nakon što su u drugom poluvremenu oba trenera izmjenama totalno promijenili ekipe, gosti su prvo došli do izjednačenja, a onda je za totalni preopret Vukova, nakon Muharemovićevog ubačaja iz kornera, pogodio Regoje.

Ova dva tima su ne tako davno, u okviru 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH, odmjerili snage na stadionu Otoka, a domaći fudbaleri tada su do minimalne pobjede od 1:0 stigli u posljednjim trenucima meča golom Kapića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.