Majstor iz sjene odigrao samo jedan meč na Euru i već ga svi smatraju nasljednikom Luke Modrića
Luka Modrić sa suprugom Vanjom (Foto: Pixsell)

Pomno ga prate

Majstor iz sjene odigrao samo jedan meč na Euru i već ga svi smatraju nasljednikom Luke Modrića

Edmir Škorić

Aktuelni prvak Evrope i bez sumnje najveći klub na svijetu, Real Madrid, uvijek prati prilike koje nudi transfer tržište, ne prestajući raditi na budućnosti, zbog čega u madridskom klubu već razmišljaju o zamjeni za Luku Modrića, koji će vjerovatno završiti epizodu sa Kraljevima u ljeto 2025. godine.

Florentino Perez i Jose Angel Sanchez uz potporu Junija Calafata pomno prate sve mečeve Eura u Njemačkoj, a naravno cilj je prepoznati vrhunskog fudbalera kojeg bi Real trebao angažovati u budućnosti.

S posebnom pažnjom pratio se meč Njemačke i Škotske i nastupi Jamala Musiale i Floriana Wirtza. Obojica se povezuju sa Realom, naročito ovaj drugi, mladi veznjak Bayera, kojeg mnogi vide kao novog Tonija Kroosa u španskoj prijestolnici.

Ipak, čelnici Reala oduševljeni su jednim "igračem iz sjene", a to je Portugalac Vitinha koji nastupa za PSG i koji je sinoć odigrao svoj prvi meč na Euru te sa Portugalom nakon preokreta slavio protiv Češke s 2:1.

Mladi Portugalac smatra se budućim liderom Porutgala i odigrao je sjajan meč u veznom redu. Selektor Roberto Martinez ga posebno hvali jer u oba pravca igra dobro, siguran je na lopti, pa su ga madridski mediji već proglasili "novim Lukom Modrićem".

Oglasi

Vitinha u meču Portugala i Češke (2:1)

Ono što je Real svakako problem i nije bezazleno je to što ima ugovor s PSG-om i bit će lavovski podvig odvesti ga s Parka prinčeva. Ali, Real Madrid je znao da dobija takve situacije, dovoljno je prisjetiti se sapunice oko Kyliana Mbappea.

Koliko god bogati Parižani pokušavali da ga zadrže, francuski superstar je na kraju u slobodnom transferu otišao u Madrid i nakon Eura se pridružuje svojoj novoj ekipi.

Perez će pokušati i 24-godišnjeg Vitinhu pridobiti narednog ljeta, iako igrač ima ugovor s PSG-om do ljeta 2027. godine. Njegova tržišna vrijednost je 50 miliona eura, ništa što Real nije spreman platiti.

Bivši igrač Porta igrao je i za Wolverhampton u Engleskoj, a u Francuskoj je od ljeta 2022. godine. Ima 47 nastupa uz devet golova i pet asistencija u dresu PSG-a prošle sezone. Sa Parižanima je osvojio duplu krunu.

Vitinha je jedan od nekolicine perspektivnih igrača na koje je Perez bacio oko. Odigrao je dobro protiv Češke i ako bude imao dobar turnir, nema sumnje da će veoma brzo čelnici Reala pokucati na njegova vrata.

Oglasi

Real pomno prati i Thea Hernandeza, reprezentativca Francuske. Protiv Austrije je prije dva dana bio na visini zadatka, a svoje vrhunske partije pružao je tokom proteklih sezona u Milanu s kojim je osvojio titulu.

Francuz je već igrao za Real Madrid i mnogi smatraju da je napravljena velika greška kada su ga se olako odrekli i poslali u Italiju.

U Milanu su već odredili cijenu za igrača s kojim ugovor traje do ljeta 2026. godine. Rossoneri traže 100 miliona eura i odmah su spremni sjesti za pregovarački stol.

A što se tiče Eura, nastavlja se danas i to važnom utakmicom za Modrića, koji s Hrvatskom od 15h igra protiv Albanije i nema pravo na poraz nakon što je demoliran u 1. kolu od Španije. I Albanci su poraženi do Italije, pa i njima danas trebaju bodovi. Od 18 sati Nijemci sa Tonijem Kroosom dočekuju Mađare, a noćni termin (21) rezervisan je za Škote i Švicarce.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi