Vječiti derbi bez pobjednika, Šeher bez vladara!

Bez golova na Koševu u jako dobrom meču

Vječiti derbi bez pobjednika, Šeher bez vladara!

M. Šljivak

Veliki 109. duel gradskih rivala Sarajeva i Željezničara, koji je odigran na Koševu, završen je bez pobjednika i golova (0:0), a bliže pobjedi bilo je Sarajevo koje je imalo više od igre i više izglednih prilika za postizanje golova.

Prvo poluvrijeme velikog derbija ponudilo je nekoliko prilika, a utakmica je bila popilično dobra. U uvodnim minutama Željezničar je bio nešto konkretniji, dva puta su prijetili golu Sarajeva, ali izrazitih šansi nije bilo.

Uzvratio je potom Bordo tim. Najbolju šansu imao je Nermin Crnkić nakon ubacivanja Harisa Duljevića, ali njegov udarac odlazi pored gola, a nakon jednog kornera dobru priliku je propustio Marko Mihojević.

Željezničar je u 36. minuti mogao stići do vodstva. Sandi Križman je izašao sam pred Bojana Pavlovića, no golman Sarajeva ga odlično skraćuje ugao i brani udarac hrvatskog fudbalera.

Do kraja prvog poluvremena oba tima su imala još pokušaja. Prvo je Mersudin Ahmetović prijetio golu Željezničara, ali je slabo šutirao, da bi na drugoj strani Ivan Lendrić šutirao iskosa s desne strane, ali pored gola.

U samoj završnici Sarajevo je imalo veliku šansu, ali Ćetković iz dobre pozicije šutira visoko preko gola, pa se na odmor otišlo bez golova.

Ofanzivno je Bordo tim krenuo u nastavak. U 50. minuti Nermin Crnkić je u velikoj šansi, ali njegov udarac fantastično brani Vedran Kjosevski. Nastavili su izabranici Mehmeda Janjoša sa atacima na gol Željezničara koji se bazirao na defanzivu i kontranapade.

Zatim su pokušali Ahmetović i Rustemović, ali završnice nije bilo. Sarajevo je u tim trenucima bilo mnogo bolje, no golova nije bilo.

Probudio se zatim malo i Željezničar, koji je zaprijetio preko Miroslava Stevanovića, ali njegov udarac iz slobodnog udarca odlazi pored gola.

Do kraja većih uzbuđenja nije bilo. Ostalo je 0:0, a ovakvim ishodom najviše se mogu radovati u redovima Zrinjskog.

Premijer liga, 12. kolo:

Sarajevo - Željezničar 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Mihojević, Al. Bekić, Ćetković, Ahmetović.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Memija, Kosorić, Boccaccini, S. Stevanović, Blagojević, Marković, M. Stevanović, Radinović, Križman, Lendrić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi