Vječiti sa gotovo identičnim prosjekom godina na terenu

Oni će igrati glavne uloge u derbiju

Vječiti sa gotovo identičnim prosjekom godina na terenu

A. Haznadarević

Veliki gradski rivali Sarajevo i Željezničar će u direktnom dvoboju odlučiti novog prvaka Bosne i Hercegovine, a sama izborena šansa da se nađu u takvoj poziciji jasno govori da se radi o dva tima koji posjeduju velike kvalitete. 

Međutim, važno je istaći da vječiti rivali neće biti u mogućnosti da na teren pošalju svoje najjače sastave kako zbog povreda, tako i zbog činjenice da su neki igrači morali napustiti svoje klubove kako bi se odazvali na poziv selektoru juniorske reprezentacije. Dakle, oba tima su u sličnoj situaciji, te ako izuzmemo prednost od jednog boda i domaći teren Sarajeva, bit će to jedna veoma izjednačena borba.

Još jedna činjenica ide u prilog ovoj tvrdnji, a to je potpuno nevjerovatni podatak da sastavi koji se očekuju na terenu imaju gotovo identičan prosjek godina (24.5), odnosno jedanaest igrača Bordo tima ukupno ima 270 godina, dok 11 Plavih ukupno ima 268 godina. "Željina mladost" o kojoj se toliko mnogo priča i to s pravom, prvenstveno nije mogla doći do izražaja na papiru zbog pomenutih okolnosti, ali i bez obzira na njih, ni sastav Sarajeva definitivno nije jedan od starijih u ligi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
1/23 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti