Vječiti već imaju više poraza nego u cijeloj prošloj sezoni

Željezničar i Sarajevo očajno ušli u prvenstvo

Vječiti već imaju više poraza nego u cijeloj prošloj sezoni

Željezničar i Sarajevo, dva najveća bosanskohercegovačka kluba, na početku nove sezone u Premijer ligi redaju neuspjehe.

Kao da se vječiti rivali takmiče ko će biti lošiji, pa iz sedmice u sedmicu svjedočimo novim posrtajima dvaju klubova koji su trebali biti glavni kandidati za titulu.

Iako se može reći da je sezona tek počela, Sarajevo i Željezničar su već u ozbiljnom bodovnom zaostatku. Prvoplasirani Zrinjski već ima sedam bodova prednosti u odnosu na Sarajevo, a čak devet više od Željezničara.

U prošloj sezoni, u kojoj su se ovi klubovi do posljednjeg kola borili za titulu, Željezničar i Sarajevo su ukupno ubilježili samo pet poraza u cijeloj sezoni. Plavi su izgubili od Borca, Zrinjskog i Sarajeva, dok je njihov najveći rival pretrpio poraze od Veleža i Širokog Brijega.

Vječiti rivali su u ovoj sezoni zajedno sakupili već šest poraza, a odigrano je samo sedam kola. Oba kluba su izgubila po tri puta: Željezničar od Borca, Radnika i Mladosti, a Sarajevo od Travnika, Zrinjskog i Slavije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Užasan početak sezone je u oba tabora rezultirao smjenom trenera, pa su tako Milomir Odović i Dženan Uščuplić ti koji su najskuplje platili rezultatsku krizu fudbalera na terenu.

Navijači oba sarajevska kluba se nadaju da će njihovi ljubimci konačno zaigrati bolje, te da će se za nekoliko kola ravnopravno uključiti u borbu za sami vrh.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.