Vjerni Željin navijač Šemso dobio desetogodišnju ulaznicu

Nagrada za ljubav

Vjerni Željin navijač Šemso dobio desetogodišnju ulaznicu

Edmir Škorić

Ljubav prema klubu jednog pravog navijača nema mjernu granicu i zaslužuje svaki respekt.

Veliki respekt zaslužuje i Šemso Zahiragić iz Donjeg Vakufa, koji je čitav život proveo voleći Željezničar. On je napadnut u Širokom Brijegu u oktobru prošle godine kada je u svojstvu navijača Željezničara došao na utakmicu.

Tada je iz Donjeg Vakufa krenuo u svojevrsnu avanturu i autostopotom je stigao do Širokog kako bi bodrio Želju. Nekoliko domaćih navijača ga je tada primijetilo u hercegovačkom gradu, pa su mu oteli ruksak i šal Želje koji je zapaljen na Pecari.

Ispričao je za SportSport.ba tada šta se sve desilo u Širokom i poručio da nikad neće odustati od svog Želje. Ni Željo neće odustati od njega. Ljudi iz SAD-a koji vole i žive Željezničar, poslali su novac na račun kuba za desetogodišnju kartu. 

Manijaci Upstate New York i Manijaci Vermont odlučili su nagraditi Šemsu i pokloniti mu ulaznicu za 10 godina, svjesni da će ovome to biti možda i najljepši novogodišnji poklon.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi