Vjerovali ili ne: Jedna je od najvećih zvijezda Engleske, a na gol čekao cijelu vječnost
Ko bi rekao da je Raheem Sterling čak tri godine čekao na gol u reprezentaciji, a skoro svaku utakmicu je jedan od najisturenijih?

Ko čeka, dočeka

Vjerovali ili ne: Jedna je od najvećih zvijezda Engleske, a na gol čekao cijelu vječnost

Fudbalskoj javnosti je nekako uspio promaći vrlo interesantan podatak, koji glasi da je Raheem Sterling posljednji gol za reprezentaciju zabio prije više od tri godine.

Iako važi za jednog od najbolja tri engleska fudbalera, Sterlinga nikako nije išlo u dresu Gordog Albiona za kojeg je do jučer postigao samo dva gola na čak 45 utakmica. Sve to je još nevjerovatnije kada znamo da je Sterling izuzetno ofanzivan fudbaler i da je gotovo uvijek u prvih 11.

Sterling je te golove zabijao protiv Litvanije i Estonije još 2015. godine, a sinoć je svoj post okončao baš u velikom stilu pogodivši dva puta protiv Španije, koja trenutno igra možda i najbolji fudbal u Evropi.

Inače, Raheem Sterling je jedan od najmlađih debitanata za Englesku A reprezentaciju za koju je prvi put nastupio 14. novembra 2012. godine pod vodstvom Roya Hodgsona. Tada je imao samo 17 godina, 11 mjeseci i šest dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi