Vjerovatno ste mislili da je odavno u penziji: Jermaine Jones okačio kopačke o klin

U 37. godini je odlučio da je kraj

Vjerovatno ste mislili da je odavno u penziji: Jermaine Jones okačio kopačke o klin

Jedna od najvećih legendi američkog fudbala Jermaine Jones je danas i zvanično okončao svoju dugogodišnju karijeru.

Jermaine Jones je rođen prije skoro 37 godina u Frankfrutu, a upravo je u tamošnjem Eintrachtu počeo svoju karijeru.

U senirski tim Eintrachta je dospio kao 18-godišnjak, a najdublji trag je ostavio u Schalkeu za koji je odigrao 129 utakmica. Ovaj sjajni veznjak je osim Frankfurta i Schalkea u svojoj karijeri nastupao još i za Bayer Leverkusen, Blackburn, Bašiktaš, New England Revolution, Colorado Rapids i LA Galaxy, a posljednji angažman je imao u Ventura County Fusionu, klubu koji se takmiči u trećem po jačini rangu američkog fudbala, Premier Development ligi.

Njegov otac je bio američki vojnik stacioniran u Njemačkoj, dok mu je majka Njemica, a Jermaine je dugo godina nastupao za reprezentaciju SAD-a, za koju je prikupio 69 nastupa. Svakako momenat iz njegove reprezentativne karijere koji će se najviše pamtiti je bio fenomenalan gol na Svjetskom prvenstvu 2014. godine protiv Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti