Vlada u zadnji tren spasila banjalučki Borac

Uplaćeno 160.000 KM

Vlada u zadnji tren spasila banjalučki Borac

Fudbalski klub Borac danima je bio na ivici gašenja, ali je to spriječeno zahvaljujući pravovremenoj reakciji Vladi Republike Srpske. 

Naime, Vlada Republike Srpske je odobrila danas klubu iz Platonove ulice sredstva u iznosu od 160.000 KM, koja će biti od velike koristi da se obezbijedi licenca za takmičenje u elitnom razredu bh. nogometa. 

"Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o stanju u Fudbalskom klubu Borac i donijela rješenje o odobrenju realokacije sredstava sa budžetske rezerve na Ministarstvo porodice, omladine i sporta, u iznosu od 160.000 KM", piše, između ostalog, u saopštenju Vlade Republike Srpske. 

Draško Ilić, predsjednik Borca u ostavci, izrazio je veliku zahvalnost predsjedniku Republike Srpske i Vladi, koji su u teškim trenucima ipak pomogli klubu iz Platonove ulice. 

"Pored svih problema u društvu stali su uz Borac i odlučili da mu pomognu i na tome smo im veoma zahvalni. 150.000 KM će biti uplaćeno iz Kabineta predsjednika RS, a preostali iznos ćemo obezbijediti iz vlastitih sredstava", riječi su Ilića, prenose Nezavisne. 

Dug banjalučkog premijerligaša iznosi oko 320.000 KM i cijeli novac se mora isplatiti do petka, kada je rok za slanje dokaza o uplatama u N/FS BiH. Po tom pitanju, Ilić je optimističan. 

"Vjerujemo da možemo stići uplatiti novac svim povjeriocima i dokaze dostaviti u N/FS BiH do petka kada je žrijebanje parova za narednu sezonu. Čim novac bude uplaćen nama, odmah ćemo krenuti s uplatama povjeriocima", jasan je Ilić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodajmo i to da je Vlada Republike Srpske danas utvrdila i Nacrt zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.

Ovim zakonom se uređuju mjere za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama s ciljem osiguranja zaštite gledatelja, sportaša i drugih sudionika sportskih priredbi kao i imovine.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije