Vladavić i Memić vodili Radnik do rutinske pobjede

Rutinski trijumf

Vladavić i Memić vodili Radnik do rutinske pobjede

S. Grebović

U posljednjoj utakmici 5. kola Prve lige Federacije BiH Radnik je danas u Hadžićima bio bolji od Igmana rezultatom 2:0.

Domaći su puno bolje otvorili susret što im se isplatilo već u 16. minuti i to nakon penala. Odgovornost je preuzeo Vladavić i rutinski matirao golmana Jamakovića.

Upravo je gostujući čuvar mreže najzaslužniji što domaći nisu postigli još koji gol do kraja prvog dijela, jer su i nakon pogotka silovito napadali i stvarali šanse.

Najbliže istom bio je Fejzić u 21. minutu koji je nakon kornera pogodio stativu i to nakon što je lijepo skočio i šutirao glavom. Gosti su se malo probudili i stidljivo zaprijetili u par navrata, ali ništa ozbiljnije.

Najbolju šansu za gol imali su u 73. minuti kada je Carvalho imao priliku iz penala poravnati, no njegov šut je otišao visoko preko gola. I onda kako to obično biva, kada ne iskoristite svoje šanse slijedi kazna.

Već u narednom napadu Memić je pogodio za rezultat 2:0 koji će se na kraju ispostaviti i konačnim.

Radnik je nakon uvodna tri poraza vezao dvije pobjede i sada je deseti sa šest bodova, dok su Konjičani nakon prvog poraza u sezoni deveti sa istim brojem bodova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga Federacije, 5. kolo:

Radnik Hadžići - Igman Konjic 2:0

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi