Vladavić: Najviše volim igrati Pod Bijelim brijegom

Napadač se raduje derbiju

Vladavić: Najviše volim igrati Pod Bijelim brijegom

Admir Vladavić iza sebe ima blizu desetak odigranih mostarskih gradskih derbija, iako je u posljednjoj deceniji najviše vremena proveo igrajući van granica Bosne i Hercegovine.

Protiv Zrinjskog je uvijek imao specijalan motiv, a pogotke im je postizao i igrajući za Željezničar i Olimpic.

“Od svih stadiona ja najviše volim igrati Pod Bijelim brijegom. Valjda je jasno čiji je to stadion, ko ga je sagradio i kome treba pripasti. Radujem se i predstojećem derbiju. Nadam se da ću ponovo igrati dobro i da će Velež pobijediti,” kaže Vladavić.

Trener Zrinjskog Branko Karačić u svojoj izjavi kazao je da bi volio da u derbiju zaigra i Vladavić. Zasmetala mu je Vladavićeva izjava data prije pola godine, a koja se odnosila na Zrinjski i borbu za titulu prvaka u prošloj sezoni.

"Svaka čast gospodinu Karačiću na osvojenom prvenstvu prošle sezone. Cijenim ga kao trenera i nekadašnjeg fudbalskog asa. Ove sezone bih volio da titula ostane u Mostaru, ali da ne bude u vlasništvu Zrinjskog već u vlasništvu Veleža. Ako već Velež ne mogne biti šampion, onda neka bude bilo ko samo neka ne bude Zrinjski,” jasan je Vladavić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.