Vladavić počinje, dilema na golu

Konferencija za medije reprezentacije BiH

Vladavić počinje, dilema na golu

Atmosfera unutar fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči susreta kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo je odlična, istaknuto je na današnjoj konferenciji za medije.

Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj na livadi pored hotela Hercegovine na Ilidži, prisutnima su se obratili selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević, članovi stručnog štaba Borče Sredojević i trener golmana Enver Lugušić, generalni sekretar N/FSBiH Munib Ušanović, te kapiten naših Zmajeva Emir Spahić.

"Period u kojem smo se svi nalazili nakon Belgije želio sam da traje vječno. Svi očekujemo od narednih susreta isto. I mi u reprezentaciji, i novinari, i navijači. Međutim, na umu uvijek trebamo imati da za protivnika imamo reprezentaciju koju su jako teško pobijedile selekcije sa mnogo većim rejtingom od našeg, kao što su Španija i Turska. Ja zaista ne želim da u ovom trenutku razmišljamo o Turskoj, već da se koncentrišemo samo na Armeniju. Međutim, činjenica je da nam susret sa Turcima umnogome zavisi od utakmice u Armeniji", rekao je selektor A nacionalnog fudbalskog tima Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević.

Upitan o tome da li se boji "malih" utakmica, s obzirom da je bh. reprezentacija najčešće znala kiksati upravo na slabijim protivnicima, Ćiro je rekao:

"Ako bi nam neko mjerilo bile tzv. male utakmice, onda bih imao velikog razloga za zabrinutost. Naši igrači nisu za te male utakmice, a to ide na dušu i njima, ali i meni kao selektoru. To nije nikom na čast. Jučer se protiv Famosa vidjelo da bez optimalnog pristupa nema ni igre, pa ko god da se nalazio na drugoj strani terena".

"U ovom trenutku ne mogu definitivno odrediti sastav. Ono što sada mogu reći jeste da će Vladavić započeti utakmicu po desnoj strani. U odbrani neće biti promjena, pa će od prve minute zaigrati Spahić, Nadarević, Jahić i Salihović, koji se dobro snalazi na novoj poziciji. Što se tiče veznog reda i napadu tu još imam nedoumica. Ista je stvar i sa golmanima", kazao je Ćiro.

Pomoćnik selektora Borče Sredojević skautirao je Armence.

"Selekcija Armenije ima sasvim sigurno karakter, želju i snagu za pobjed. U taktičkom dijelu imaju, međutim, dosta nedostaka. Jedna od najvećih vrlina im je brzina, odnosno brzi napadi koje koriste".

Kapiten naše reprezentacije Emir Spahić potvrdio je da se osjeća sasvim dobro i da je spreman za Armence.

"Sve je OK. Osjećam se odlično i potpuno sam spreman. Protiv Famosa sam jučer odigrao jedno poluvrijeme i sve je proteklo u najboljem redu. Sasvim sam spreman i jedva čekam, kao i ostali reprezentativci, gostovanje u Jerevanu".

Ćiro je nedavno sa zagrebačkim Dinamom posjetio stadion na kojem će u subotu gostovati Zmajevi. Blažević je kazao kako je teren fanstastičan, što sasvim odgovora našoj reprezentaciji.

"S obzirom na loše rezultate Armenije u kvalifikacijama za njihove utakmice ne vlada veliko interesovanje. Možemo očekivat slabu posjetu, od možda pet, šest hiljada ljudi, što nam također ide na ruku", dodao je Blažević.

Reprezentacija BiH će večeras u Hrasnici u 18 sati održati posljednji trening pred odlazak u Armeniju, a let za Jereven predviđen je za sutra u 10 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.