Vladavić: Sa Salzburgom želim u Ligu prvaka
I u Salzburgu će nositi dres sa brojem 25

Naš reprezentativac među „bikovima“ do 2011.

Vladavić: Sa Salzburgom želim u Ligu prvaka

Admir Vladavić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, kao što je SportSport.ba i najavio potpisao je danas ugovor koji će ga sa Red Bull Salzburgom, aktuelnim šampionom Austrije vezati do 2011. godine.

Naš internacionalac danas je podvrgnut medicinskom pregledu, a nakon toga i zvanično je predstavljen kao novo pojačanje ekipe koja će u ovoj sezoni jurišati na grupnu fazu Lige prvaka.

Vladavić će kao i u Žilini nositi dres sa brojem 25, a odmah nakon potpisivanja ugovora prijključio se novim saigračima koji se već uveliko pripremaju za novu sezonu.

„Imao sam još nekoliko ponuda, ali poziv iz Salzburga jednostavno se nije mogao odbiti. Radi se o kvalitetnoj ekipi i koja ima velike ciljeve. U klubu su mi rekli da je cilj plasman u grupnu fazu Lige prvaka. To je veliki izazov i učiniću sve da pomognem u tome“, izjavio je Vladavić odmah nakon potpisa ugovora.

Na službenoj stranici Red Bull Salzburga, bivši igrač Veleža, Željezničara i Žiline predstavljen je kao ofanzivni veznjak koji može igrati po lijevoj i desnoj strani. Naš internacionalac za Red Bull Salzburg vjerovatno će debitovati 10. jula kada će „bikovi“ u Red Bull Areni igrati prijateljsku utakmicu protiv slavnog minhenskog Bayerna.

Najveće zvijezde Salzburga trenutno su Alexander Zickler, nekadašnji reprezentativac Njemačke i dugogodišnji prvotimac minhenskog Bayerna, te Marc Janko, reprezentativac Austrije koji je u prošloj sezoni postigao nevjerovatnih 39 golova. Sa Vladavićem u ekipi i Jankov učinak u narednoj sezoni mogao bi biti još veći...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.