Vladavić za pobjedu Žiline
Bh. reprezentativac postigao pobjedonosni pogodak

Prijateljska utkamica

Vladavić za pobjedu Žiline

E. Škorić

U okviru klupskih prijateljskih utakmica slovačka Žilina pobijedila je danas Karnten iz Austrije rezultatom 3:2, a pobjedonosni pogodak za goste iz Slovačke postigao je bh. reprezentativac Admir Vladavić.

Danas je odigrano nekoliko prijateljskih utakmica, klubovi u Evropi se pripremaju za nadolazeća prvenstva i evropska takmičenja. Slovačka Žilina je slavila protiv austrijskog Karntena rezultatom 3:2, iako je tim iz Austrije na poluvremenu vodio sa 2:0. Jagne i Da Silva (penal) postigli su golove za domaći tim. U 55. minuti je Rilke smanjio rezultat na 2:1, a Lietava je minut prije kraja donio poravnanje slovačkom timu.

U posljednjoj minuti Admir Vladavić, bh. krilni reprezentativac, postigao je pogodak za pobjedu Žiline od 3:2. Osim ove utakmice, danas je Malmo remizirao sa Elfsborgom (2:2), dok je Trnava poražena od M. Donetska (2:3).   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.