Vladavić „zabio“ u trijumfu Žiline
Vladavić nastavio sa sjajnim igrama u dresu slovačkog kluba

U današnjoj utakmici Tipsport lige

Vladavić „zabio“ u trijumfu Žiline

Admir Vladavić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao je danas gol u trijumfu svoje Žiline nad Banskom Bystricom - 2:1. U strijelce se upisao u 60. minutu izjednačivši rezultat na 1:1.

U utakmici trećeg, posljednjeg kola grupe „F“ Tipsport lige u kojoj igraju klubovi iz češke i slovačke, za Žilinu je još pogodio Emil Rilke u 83. minutu, a gol za Bansku Bystriicu dao je Michal Flo u 37.

Iz tri susreta osvojili pet bodova

Ovom pobjedom Vladavićev tim, za kojeg još igraju naši Mislav Karoglan i Eldar Hasanović, osvojiće prvo ili drugo mjesto u grupi shodno ishodu meča Ružomberek - Vitkovice. U svakom slučaju sa pet osvojenih bodova Žilina će (u prva dva kola oba puta remizirala 1:1) izboriće nastup u narednoj rundi ovog tradicionalnog takmičenja.

Rekao kako ostaje u Slovačkoj

Inače, iako je bilo naznaka da će napustiti Žilinu, naš fudbalski reprezentativac istakao je danas za oficelni site ovog slovačkog prvoligaša kako ostaje u klubu.
"Nisam nezadovoljan u Žilini kako su pisali pojedini novinari ovdje u Slovačkoj. Ostaću ovdje, jer Žilina je moj klub“, rekao je Vladavić.

Proteklih dana podigla se velika „prašina“ oko mogućeg odlaska našeg internacionalca iz Slovačke.

Međutim, Vladavić je sve dematovao istakavši kako ima ugovor sa Žilinom još godinu i po.
No, shodno Vladavićevim ranijim izjavama i u bh. medijima kako bi ove zime mogao otiči iz Slovačke nije isključeno kako bi naš fudbaler, ipak, mogao „odlepršati“ iz Slovačke?!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.