Vladimir Stojković potpisao za Maccabi

Golman Srbije promijenio klub

Vladimir Stojković potpisao za Maccabi

Maccabi Haifa se očigledno ozbiljno posvetila sklapanju jakog tima za narednu sezonu. Novo pojačanje ovog kluba je Vladimir Stojković, reprezentativni golman Srbije.

Stojković je iz Partizana otišao prošle zime i proveo je pola godine braneći za Ergotelis. Očekivao se njegov transfer u Olympiakos, međutim 30-godišnjak se odlučio na odlazak u Izrael gdje će ga trenirati Aleksandar Stanojević. Stojković je poznat po tome što je iz Zvezde prešao u Partizan što je svojevremeno bio potez koji je podigao ogromnu prašinu i navukao na njega gnjev Zvezdaša ali i oduševljenje među drugom polovinom Beograda.

Ovaj iskusni čuvar mreže iza sebe ima bogatu karijeru, a jedan dio nje proveo je i u Leotaru. Između ostalog, još je branio za Sporting, Vitesse, Getafe i Wigan. Za reprezentaciju je upisao 54 nastupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.