Vođa navijača Levskog nezadovoljan prijemom
Navijači Levskog na tribini Koševa

Gosti došli, vidjeli i izgubili

Vođa navijača Levskog nezadovoljan prijemom

M. Skaka

Za razliku od meča u Sofiji, revanš susret u Sarajevu protekao je bez navijačkih incidenata. Horde Zla i građani Sarajeva pokazali su kako se dostojanstveno i bez vrijeđanja drugog bodri svoj klub, dok je lokalna policija odradila odličan posao nedopustivši da se ponove nemile scene iz Bugarske.

Navijači Levskog, popularni Sektor B, sa suzama u očima vratili su se za Bugarsku, a njihov tim, kao i sve ostale tamošnje ekipe, oprostio se od daljeg takmičenja u Evropi.

Za Vladimira Vladimirova, vođu navijača Levskog problem među navijačima nisu izazvale uvrjedljive političke parole na tribini Sektora B ili "plakati" sa porukama od kojih se diže kosa na glavi, već novinari koji su ih se gnušali.

"Vi gospodo novinari ste od jednog plakata napravili nacionalni problem i hvala vam mnogo za to.", rekao je Vladimirov nakon što je na Koševu Levski savladan sa 3:1. "Sada su Bugari meta ismijavanja lokalnog osoblja na stadionu".

"Kada su takvi poluevropejci i EU kandidati kao vi dolazili kod nas, bili ste slobodni. Policija je nas provjeravala šest puta, zaštitari još četiri. Vozili smo se  100 kilometara oko grada. Bilo je vrlo zanimljivo, ali smo zato zakasnili na meč.", prenose bugarski mediji riječi Vladimirova.

Jedina poruka domaćih navijača gostima

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.