Vogtsu imponuje interes Zenita

Vogtsu imponuje interes Zenita

Adnan Beganović

Ruski fudbalski prvoligaš Zenit St. Peterburg u potrazi je za novim trenerom koji će naslijediti Holanđanina Dicka Advocaata.

Holandski stručnjak će od 1. januara 2010. godine sjesti na klubu Belgije, a zbog toga i loših rezultata u posljednje vrijeme došlo je do razlaza Zenita i Advocaata. Kao mogući njegovi nasljednici sve više se spominju Luciano Spalletti i Berti Vogts.

Njemački Bild tako piše da je bliže klupi ruskog tima Spalletti, ali navode da i aktuelni selektor Azerbajdžana, Berti Vogts, ne bi imao ništa protiv preuzimanja ruske momčadi.

„Ne mogu reči da mi ne godi čuti tako nešto. Ali ja sam ipak još uvijek selektor Azerbejdžana i potpisao sam ugovor do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi“, rekao je Vogts.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.