Vojska Rumunije oduzima Steaui ime i grb

Bivši evropski prvak u problemima

Vojska Rumunije oduzima Steaui ime i grb

Steaua iz Bukurešta izgubila je spor sa Vojskom Rumunije, pa će tom klubu biti oduzeto ime i grb.

Sve se to desilo iz razloga što je Armija osnovala Steauu 7. juna 1947. godine, a do spora je došlo 1998. godine kada je kontroverzni biznismen George Becalli privatizovao klub. Steaua je kroz historiju nekoliko puta mijenjala ime i grb, a prvo su se zvali ASA Bukurešt (Armijsko sportsko društvo), a nakon toga CSCA, CCA i CSA Steaua.

Ovo neće biti prvi slučaj da se neki rumunski klub suoči sa ovakvom agonijom, budući da je slična sudbina zadesila i ekipu Politehnice iz Temišvara kojoj je, nakon spora, izbacila "Politehnicu" iz imena i ostala samo FC Timisoara.

Navodi se kako će zbog izgubljenog spora Steaua biti primorana promijeniti ime i grb, ali i Vojsci isplatiti veliku količinu novca zarađenog na prodaji artikala sa sadašnjim grbom. Ostaje da se vidi kakva će po pitanju ovoga biti reakcija armije navijača kluba iz Bukurešta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti