Vojvodić: Nemamo šta kriti, želimo u Premijer ligu

Vojvodić: Nemamo šta kriti, želimo u Premijer ligu

Adnan Beganović

Pred početak aktuelne sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine malo ko je FK Radnički iz Lukavca vidio u borbi za Premijer ligu. Međutim, dobar rad u svim strukturama kluba dao je rezultate, pa je tako Radnički uz Slobodu i Vitez najozbiljniji kandidat za plasman u elitni rang bh. fudbala.

Svakako, velike zasluge za sjajne rezultate Lukavčana pripadaju Darku Vojvodiću, koji je klub preuzeo nakon lošeg otvaranja sezone.

"Došao sam u trenutku kada je klub bio na začelju tabele i tada nam je jedini cilj bio ostanak u prvoligaškom društvu. Međutim, nakon serije od 13 utakmica bez poraza stvari su se promijenile i sada nam se plasman u Premijer ligu nameće kao realnost", za SportSport.ba kaže trener Radničkog, Darko Vojvodić.

Iz utakmice u utakmcu Radnički ima i sve veću podršku s tribina.

"U gradu vlada velika euforija. Ljudi su privrženi klubu kao rijetko gdje i doista bih radi naših navijača i simpatizera volio da se plasiramo u Premijer ligu. Uprava kluba radi sjajan posao i mislim da Radnički može biti pozitivan primjer ostalim bosanskohercegovačkim klubovima. Dugovanja nema, u klubu vlada jedna porodična atmosfera, što se svakako odražava i na naše dobre igre", ističe  Vojvodić.

Do kraja sezone vodit će se velika borba za ulazak u Premijer ligu.

"Vitez, Sloboda, mi, pa i Bratstvo imamo realne izglede za plasman u društvo najboljih. Raspored nam je dosta sličan, do kraja će biti i međusobnih duela, međutim mi se ne želimo s tim previše zamarati. U subotu gostujemo u Kaknju i trenutno mislimo samo o tom susretu. Tako je od momenta kada sam došao u klub, idemo iz susreta u susret, a nadam se da ćemo se na kraju radovati s našim vjernim navijačima", zaključio je Vojvodić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.