Vojvodić: Nije nam bio potreban meč sa Sarajevom

Trener Travnika pred generalku

Vojvodić: Nije nam bio potreban meč sa Sarajevom

Travnik će generalnu probu pred nastavak sezone u Premijer ligi BiH imati sutra na Piroti protiv Sarajeva. 

Tim sa Pirote će imati na proljeće izuzetno težak zadatak. Primarni klupski cilj se svodi isključivo na opstanak u društvu najboljih, a Travniku će od velike pomoći u tome biti trener Darko Vojvodić koji je tim preuzeo u januaru.

Darko Vojvodić je u razgovoru za SportSport.ba istakao da nije pretjerano zadovoljan što će njegov tim igrati protiv Sarajeva. 

"Moram priznati da nam baš i nije bila potrebna utakmica protiv Sarajeva, ali već je ranije zakazana i odigrat ćemo je. Volio bih više da smo igrali negdje na strani, ali šta je, tu je. Protiv Sarajeva će igrati oni fudbaleri koji mi budu raspoloživi. Kouadio će zbog povrede igrati manje, dok će Zaimović propustiti susret", kazao nam je Vojvodić. 

Odrađenim pripremama je, kako kaže, zadovoljan.

"Zadovoljan sam stvarno onim što smo napravili na pripremama u Makarskoj. Moji izabranici su dobro radili i nemam zamjerki, doduše malo smo imali vremena. Dvije sedmice bi bile idealne, ali kako svima, tako i nama. Igrači koji su došli su otprilike oni koje sam želio i prilikom dovođenja sam gledao isključivo da budu takmičarski, borbeni..." 

Vojvodić vjeruje da će Pirota biti ispunjena protiv Sarajeva. 

"Ne sumnjam da će stadion biti ispunjen. Sarajevo je aktuelni šampion, naš prijateljski klub i narod će doći kako zbog njih, tako i zbog nas", zaključio je Vojvodić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sutrašnja utakmica između Travnika i Sarajeva bit će odigrana s početkom u 14:30 sati, a očekuje se i dolazak velikog broja navijača obje ekipe. Cijena ulaznice iznosi 3KM. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi