Vojvodina doživjela debakl, Budućnost poražena kod kuće
Foto: Trenčin

Debakl Vojvodine u Slovačkoj

Vojvodina doživjela debakl, Budućnost poražena kod kuće

Timovi sa prostora bivše Jugoslavije neslavno su danas prošli na svojim evropskim  ispitima.

Posebno se to odnosi na Vojvodinu koja je doživjela debakl u Slovačkoj protiv Trenčina. Rezultat je na kraju glasio 4:0 za slovački tim, pa će revanš u Novom Sadu biti jedna revijalna utakmica za Vojvodinu. Domaći su u prednost došli u 20. minuti kada je Simon načeo mrežu golmana Jovanića. Tim rezultatom se otišlo na odmor, a u drugom polvremenu uslijedio je pravi potop. Simon je u 53. i 60. minuti dodao još dva gola kojim je kompletirao hetrik, a u 72. minuti konačnih 4:0 postavio je Jairo.

Treba istaći da je u pobjedničkom timu od 69. minute igrao i bh. internacionalac Hajradinović, a Novosađani su susret završili sa desetoricom zbog isključenja Živkovića u 66. minutu, nakon samo osam minuta provedenih na terenu.

Budućnost iz Podgorice doživjela je domaći poraz od Omonije rezultatom 2:0. Roberto je u 36. minuti doveo Omoniju u vodstvo a konačnih 2:0 postavio je u 79, minuti Lobjanidze, donijevši tako rutinsku pobjedu klubu sa Kipra koji može već polagano da se priprema za treće pretkolo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.