Vokri: Kosovo će zatražiti članstvo u FIFA

Vokri: Kosovo će zatražiti članstvo u FIFA

Midhat Šljivak

Predsjednik Fudbalskog saveza Kosoova Fadil Vokri najavio je kako će Kosovo zatražiti članstvo u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA).

Jučer je FIFA donijela odluku koja dopušta Kosovu igranje prijateljskih utakmica u mlađim kategorijama, a Vokri je djelimično zadovoljan ovom odlukom krovne kuće svjetskog fudbala.

"Odluka Izvršnog odbora FIFA je važna jer prepoznaje ulogu Kosova u međunarodnom fudbalu. Odluka je sa druge strane razočaravajuća, jer je isključen seniorski tim iz neobjašnjivih razloga. Predaćemo zahjtev za članstvo i to je logičan potez s obzirom da je većina zemalja Ujedinjenih nacija, njih 97, priznala Kosovo" rekao je Vokri, a prenose agencije.

Iako su mnoge države Ujedinjenih nacija priznale Kosovo kao državu, UEFA i FIFA još nisu dozvolile puno članstvo ovog Sveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije