Volos izbačen iz Evropske lige

Zbog umješanosti u namještanje

Volos izbačen iz Evropske lige

UEFA je izbacila iz daljeg takmičenja u Evropskoj ligi ekipu Oympiakos Volosa zbog učešća u skandalu koji potresa grčki fudbal.

Volos je u prošlom prvenstvu Grčke bio peti i izborio se za Evropsku ligu, ali na kraju sezone je ustanovljeno da je ta ekipa kao i Kavala bili umješana u namještanje utakmica, a predsjednici oba kluba su dobili doživotne i novačne kazne dok su obe ekipe prvobitnom odlukom izbačeni iz Prve lige.

Uložili su žalbu, a Volos je počeo igrati Evropsku ligu i prijeko Rada iz Beograda i luksemburškog Dufferdanga se izborio za mečeve 4. kola protiv PSG. Juče je Grčka federacija donela odluku da Volos i Kavala ostaju u ligi, ali će startovati sa minus bodovima i to Volos sa 10 i Kavala sa 8. UEFA međutim nije imala milosti i Volos neće moći igrati u Evropi najmanje tri odnosno najviše pet godina.

To znači da će protivnik PSG u mečevima 18. i 25. avgusta biti Dufferdange. Novo prvenstvo Grčke počinje 27. avgusta, a do sad je u cijeloj aferi na saslušanju bilo prijeko 60 igrača, zvaničnika, biznismena i drugih. Zanimljivo da je slična situacija u Turskoj gdje je na vrhu liste optuženih Fenerbahce, ali UEFA za istanbulski tim nije donela odluku o izbacivanju tako da će žuto-plavi igrati grupnu fazu Lige prvaka kao zvanični šampioni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.