Voronjin: Terry je kreten!

Voronjin: Terry je kreten!

Edmir Škorić

Andrij Voronjin, napadač moskovskog Dinama, obrusio se na kapitena Chelseaja, John Terryja, nazvavši ga 'kretenom i pizdekom'.

Bivši napadač Liverpoola, Andrij Voronjin, morao je "pod nož", nakon što je pretrpio povredu lica u duelu sa John Terryjem, u kvalifikacionom susretu Engleske i Ukrajine (2:1).

"Terry mi nije mogao kako treba uzeti loptu, tako da me udario u lice. Pizdek! Po mom mišljenju je to učinio namjerno. Terry nije sposoban da takvo nešto napravi. Trebao bi se ugledati na Rio Ferdinanda i Jamie Carraghera, oni su pravi majstori", kazao je Voronin.

Ukrajincu, očito, engleska Premier liga ne budi lijepa sjećanja.

"U Engleskoj je pokolj. Ako u jednoj utakmici igrač ne prokrvari, ne razbije glavu u sudaru ili izgubi nogu, onda se gledatelji osjećaju prevarenim - igra je neuspješna. Tempo je 'lud' od prve minute pa do kraja utakmice", dodaje on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.