Voz sa Ukrajincima ispao iz šina

Po povratku kući sa EP u futsalu

Voz sa Ukrajincima ispao iz šina

Igrači reprezentacije Ukrajine u malom fudbalu bili su u vozu koji je danas vozeći iz Splita za Zagreb iskliznuo iz šina, ali niko od njih nije povrijeđen te će u poslijepodnevnim satima biti preveženi u Zagreb.

Ovu je informaciju medijima prenio Denis Kosor, direktor turnira Evropskog prvenstva u malog fudbalu koji se igrao u Splitu.

Ukrajinska reprezentacija u malom fubdalu je u sinoćnjoj četvrtfinalnoj utakmici EP-a u Spaladijum Areni poražena od Hrvatske nakon izvođenja penala udaraca te je ispala iz daljnjeg takmičenja. Po Kosorovom tumačenju odgovornost za povratak ukrajinskih fudbalera iz Splita je na vodstvu njihove reprezentacije.

"Povratak kućama nakon turnira je o njihovom trošku i nadležnosti. Mi smo sinoć u jedan sat poslije ponoći pokušali uvjeriti naše kolege iz ukrajinske reprezentacije da je bolje da putuju avionom i da se radi samo o 10.000 kuna razlike u cijeni između avionske i karte vozom, ali oni su insistirali na ovom obliku prevoza”, rekao je Kosor.

Istaknuo je da će ukrajinski igrači poslijepodne biti prevezeni u Zagreb. "Ondje će ih dočekati naši ljudi, osigurati im potrebnu logistiku, a po potrebi noćenje jer želimo da u lijepim uspomenama napuste Split I Hrvatsku", rekao je Kosor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.