Vraća li se Branislav Ružić u Premijer ligu?

Postoji interes klubova za iskusnim golmanom

Vraća li se Branislav Ružić u Premijer ligu?

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Jedan od golmana koji je promijenio veliki broj klubova u svojoj karijeru, ali je bio omiljen u gotovo svim sredinama u kojima je nastupao. Branislav Ružić brani je za 13 različitih klubova, te je još pun motiva i želje za novim izazovima u karijeri.

Proteklu sezonu ovaj 32-godišnji čuvar mreže branio je u drugoj po jačini ligi u Srbiji, za ekipu Loznice. U 34 utakmice, Ružić je branio na svim utakmicama, te je u 10 navrata sačuvao svoju mrežu netaknutom. Loznica je sezonu završila na petoj poziciji što se može smatrati uspjehom za ovaj klub.

Budući na sjajne partije koje je pružao u Premijer ligi BiH, te veoma dobre odbrane u prošloj sezoni, postoji interes nekoliko klubova iz BiH, tako da je moguće da ovaj čuvar mreže ponovo brani na bh. terenima.

Ružić je karijeru počeo u Palilulac, a još je branio za Radnički, Mladost Apatin, Kolubaru, Loznicu, Radnički Klupci, Napredak, Borac, Mladost Lučani, Čelik, Radnik, Zvijezdu i Rudar iz Pljevlja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svoje najbolje partije u dosadašnjoj karijeri pružao je na Bilinom polju, gdje je u 40 utakmica uspio u 15 navrata sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Top Komentari

Zgembo1990
Dosta više tih fol iskusni. Ima dovoljno mladi golmana kojima treba dati priliku.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi