Vrančić: Iznenadio me poziv

Druga sreća za veznjaka Eintrachta Br.

Vrančić: Iznenadio me poziv

Edmir Škorić

Damir Vrančić (26) jedno je od novih imena u bh. reprezentaciji i on svoj debi u najdražem dresu očekuje u Dublinu.

Vrančić je već pozivan u bh. reprezentaciju 2007. godine, no tada nije dobio priliku da odigra prve minute u nacionalnom dresu. Ovaj put ga je selektor Safet Sušić pozvao za prijateljske utakmice s Irskom u Dublinu i Meksikom u Chicagu. 

 

Njegov brat Mario već je nastupao za mlade selekcije Njemačke, a oni su rođeni u Slavonskom Brodu. Vrančić je član njemačkog drugoligaša Eintrachta iz Braunschweiga.

 

"Znao sam da sam na dobrom sportskom putu s Eintrachtom, ali poziv selektora je bio prilično iznenađenje", kazao je veznjak koji je ove sezone u 30 utakmica 2. Bundeslige postigao tri gola. 

 

I dok većina njegovih suigrača odlazi na odmore, Vrančića očekuju novi izazovi sa reprezentacijom: "Trčanjem sam zadržao svoju formu".

 

Ne krije ponos da je među igračima koji su u planovima selektora Sušića, a nasmijao se i rekao "a ja dolazim iz Eintracht Braunschweiga" kada mu je novinar Kickera izlistao konkurenciju u veznom redu (Miralem Pjanić, Senad Lulić, Sejad Salihović, Zvjezdan Misimović...).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.