Vrančić sa trakom oko ruke i dva gola predvodio Paderborn

U visokoj pobjedi od 14:0

Vrančić sa trakom oko ruke i dva gola predvodio Paderborn

Novi član Bundeslige SC Paderborn započeo je sa priprema za svoju debitantsku sezonu u najelitnijem rangu njemačkog fudbala. 

U posljednjoj provjeri ovaj tim u kojem nastupa Mario Vrančić, fudbaler koji je izrazio želju da obuče dres BiH, slavio je visoku pobjedu od 14:0 protiv selekcije sastavljene od fudbalera iz grada Gesekea. 

Mlađi brat nekadašnjeg reprezentativca BiH Damira Vrančića, koji je jedan od najzaslužnijih za historijski plasman u Bundesligu, na jučerašnju utakmicu istrčao je sa kapitenskom trakom oko ruke, a za poluvrijeme uspio je postići dva pogotka.

Kapitenska traka oko ruke fudbalera koji je pogonska snaga novog bundesligaša nije nikakvo iznenađenje obzirom na doprinos i zalaganje u prošloj sezoni u kojoj je tim sa najmanjim budžetom u Cvajti izborio plasman u elitni rang.

Kada se spomene Paderborn svakako ne treba zaboraviti ni drugog Bosanca u ovome klubu, pomoćnog trenera Asifa Šarića koji već nekoliko godina u stručnom štabu ovoga tima u ulozi pomoćnog trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.